Росіяни обрали керівників опозиції

Вівторок, 23 жовтня 2012, 10:57

У Росії завершено вибори Координаційної ради опозиції, до складу якої ввійшли 45 осіб. Її очолив Олексій Навальний.

У ЦВК Росії за загальногромадянським списком обрано 30 осіб, повідомляє УНІАН.

Навальний набрав понад 43 тисячі голосів. Також за загальногромадянським списком обрано письменника Дмитра Бикова, опозиціонера Гарі Каспарова, телеведучу Ксенію Собчак, опозиціонера Іллю Яшина.

До ради також увійшли депутат Держдуми від "Справедливої Росії" Дмитро Гудков та його батько, екс-депутат Геннадій Гудков, телеведуча Тетяна Лазарева, опозиціонер Борис Немцов, журналіст Олег Кашин та інші.

Також до КС обрано по п'ять кандидатів від трьох так званих "курій" - лівих, лібералів і націоналістів. Голосування планувалося провести на виборчих дільницях і в Інтернеті 20-21 жовтня, проте через постійні DOS-атаки на сервер ЦВК було ухвалено рішення продовжити голосування ще й 22 жовтня.

В голосуванні взяли участь понад 81 тисяча осіб. Раніше депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов (фракція "Справедлива Росія") пояснив, що раду задумано для координації протестного руху в Росії.

"Ми оцінюємо, що зараз регулярно на мітинги виходить близько 200 тисяч осіб і у нас завдання, щоб близько 100 тисяч, щонайменше половина учасників протестного руху, прийшли й сказали, кому вони довіряють, хто уповноважений говорити від їхнього імені, хто уповноважений робити якусь програму й виробляти стратегію, готувати регіональні вибори тощо", - сказав Пономарьов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування