Шкляр про штраф за цигарку: А що тоді робити з "Енеїдою" і "Шерлоком Холмсом"?

Вівторок, 23 жовтня 2012, 17:39

Письменник Василь Шкляр здивований, що книгарні знімають із продажу його книжки, щоб уникнути штрафів за пропаганду тютюнопаління.

Так він прокоментував інформацію про те, що його твір "Залишенець" вилучають із книгарень, повідомляє прес-служба "Собору".

"Я дуже здивований тим, що книгарні знімають з продажу мої книжки, на яких є моя фотографія з цигаркою, бо податківці штрафують їх за пропаганду тютюнопаління", - заявив Шкляр.

За його словами, навіть найбільш благу ідею чиновники вміють спотворити й довести до абсурду, аби лише з когось здерти копійку.

На переконання Шкляра, значно негативніший вплив на мізки підростаючого покоління, ніж Тарас Бульба чи козак Еней із люлькою, справляють ті зразки поведінки, які щодня транслює сучасне телебачення.

"Практично вся офіційна хроніка на телебаченні – це пропаганда аморального й нездорового способу життя, яка вчить красти й брехати, ненавидіти свою країну і народ, та ще й створює ілюзію, що за це ніколи нікому нічого не буде", - заявив письменник.

Шкляр риторично запитав: "А тоді що робити з "Енеїдою" Котляревського, шедеврами мистецтва, скажімо, з картиною Поля Сезана "Курець" чи з такими кіношедеврами, як "Лейтенант Коломбо", "Комісар Мегре" чи "Шерлок Холмс"?".

На його переконання, це тільки привід вилучити "Залишенця" з продажу, адже "колєсніченки давно носилися з цією ідеєю".

Раніше директор мережі ТОВ "Книгарня Є" Катерина Федоренко повідомила "Українській правді. Життя", що книгарні знімають з продажу книжки, на яких є фотографії з цигарками, щоб уникнути штрафів за пропаганду тютюнопаління.

Зокрема, знімається з продажу у мережі книжка Василя Шкляра "Залишенець", бо "там є фотографія Василя Шкляра, де він з цигаркою".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...