Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція буде рахувати голоси по-своєму

Середа, 24 жовтня 2012, 12:10

Об’єднана опозиція "Батьківщина" та ВО "Свобода" разом проводитимуть паралельний підрахунок голосів.

Про це у вівторок сказали лідер Об’єднаної опозиції Арсеній Яценюк та голова ВО "Свобода" Олег Тягнибок на Тернопільщині, повідомляє "Фронт змін".

Вони наголосили, що паралельний підрахунок голосів дасть змогу захистити волевиявлення виборців .

"Тоді ми зможемо продемонструвати українському суспільству, чи є розбіжності в тих цифрах, які буде показувати влада, і в реальних цифрах", - підкреслив Тягнибок.

"Спостерігачів у нас буде не 33 тисячі, скільки є дільниць, а набагато більше – так що зможемо реально вже до ранку мати об’єктивні результати виборів по Україні", - додав він.

Арсеній Яценюк також підкреслив, що відеокамери, встановлені на виборчих дільницях, "Батьківщина" та "Свобода" використовуватимуть для контролю за явкою виборців.

"За нашими даними, влада хоче збільшити явку на східній Україні на 10% від фактичної. Ми будемо так само через ці камери рахувати кожного, який буде носити пачки бюлетенів і вкидувати їх", - сказав він.

Яценюк підкреслив, що головне сьогодні для українців не боятися проголосувати.

Як заявив лідер УДАРу Віталій Кличко, його партія також буде вести паралельний підрахунок голосів на виборах до парламенту, повідомляє Інтерфакс-Украина.

За словами Кличка, ситуація з формуванням комісій є "загрозою демократичному проведенню виборів в країні".

"Ми маємо факти, коли деякі дільничні комісії майже на 100% складаються з представників партії влади. Коли представники технічних партій не приховують, що працюють на Партію регіонів", - заявив лідер УДАРу.

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування