Мельниченко повернувся через загрозу життю, в Києві буде пити і любити кохану

П'ятниця, 26 жовтня 2012, 12:24

Екс-майор Микола Мельниченко заявляє, що повернувся в Україну через загрозу його життю у США.

Про це він сказав журналістам, коли його доставили до суду для обрання йому запобіжного заходу, передають Українські новини.

Судове засідання розпочалося з півторагодинним запізненням. 

 

"Я громадянин України, я живу в Україні, я все робив для України й головна вирішальна роль, що я повернувся, у тому, що шанси вижити в Україні набагато більші ніж у США", - сказав він.

Мельниченко  відзначив, що на сьогодні став дуже незручним для багатьох впливових людей.

За його словами, своїм приїздом в Україну він вирішив перекласти відповідальність за своє життя на владу України.

Мельниченко уточнив, що одержав інформацію про те, що існує загроза його життю, 21 жовтня.

"Могло бути таким чином: Мельниченко йде десь по вулиці в Нью-Йорку й там черговий терорист бере й розстрілює натовп. І ай-ай-ай: серед них Мельниченко. Другий варіант - це інсульт або інфаркт", - сказав він.

Фото з Facebook Наталі Тарасовської 

Мельниченко повідомив, що не має наміру залишати Україну до завершення всіх слідчих дій у кримінальній справі проти нього та розгляду цієї справи в суді.

"До завершення слідчих дій і судових процесів з моєю участю я не маю наміру залишати Україну. Я займаюся спортом, я маю кохану в Україні, я не приймаю ніяких наркотиків. Алкоголь - так, вживаю", - сказав він.

Він повідомив, що почуває себе нормально, проте підкреслив, що є інвалідом 2-ї групи внаслідок інсульту, який він переніс перед очною ставкою з колишнім президентом Леонідом Кучмою.

Мельниченко додав, що не скоював жодних злочинів і готовий пройти через всі судові інстанції, щоб довести свою невинуватість.

Екс-майор також заявив, що готовий давати свідчення у справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня в 1996 році, передає Інтерфакс.

"Якщо будуть питання в Генпрокуратури (у справі Щербаня) ..., я готовий відповідати", - сказав він.

"Я свідчитиму по всіх справах, які розслідуються", - підкреслив екс-майор.

Він також розповів журналістам про те, що після затримання в аеропорту "Бориспіль" його допитували й у СБУ, і в Генпрокуратурі. При цьому він не повідомив ніяких подробиць, пояснивши, що дав підписку про нерозголошення.

На питання, чи чинився на нього тиск із боку слідства, Мельниченко здивовано сказав: "На мене можна тиснути?"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування