Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Спостерігачі від СНД: за кількістю порушень лідирує Одещина

Субота, 27 жовтня 2012, 14:27

Міжнародна місія зі спостереження за виборами в Україні CIS-EMO зафіксувала найбільшу кількість порушень в Одеській області.

"Лідером за порушеннями залишається Одеська область. В ній зафіксовано найбільше їх число", - наголошується в доповіді місії, оприлюдненій на прес-конференції в суботу, передає "Інтерфакс-Україна".

Основними видами порушень, сказано в доповіді, є використання службового становища та адміністративного ресурсу для досягнення потрібного результату.

"Однак даний вид порушення поширений як на "партію влади", так і на опозицію", - підкреслюють спостерігачі.

У місії також вказують, що порушення в більшості відносяться безпосередньо до діяльності кандидатів по мажоритарних округах, зокрема, тих, хто формально не заявив про свою приналежність до певної партії.

У свою чергу, член місії представник Франції Веронік Руез назвала позитивним той факт, що на виборчих дільницях виборців поінформують про відеоспостереження.

У той же час, вона не змогла визначитися з оцінкою самого факту встановлення відеокамер на виборчих дільницях. "Зараз дуже важко сказати, тому що у вас це вперше. У Франції такого немає", - підкреслила Руез.

Разом з тим, директор місії Олексій Кочетков на прес-конференції заявив, що CIS-EMO намір пильно відстежувати процес голосування на дому, з урахуванням кількості випадків "масових захворювань українців".

"У нас є вже певна статистика по минулим виборам ... ми знаємо, скільки голосували на дому, ніяких епідемій. Ми в МОЗ зверталися, нам не сказали, що існують якісь епідемії по Україні. Тому ми, звичайно, будемо звертати пильну увагу на це. Так само, як і на все, що пов'язано з голосуванням поза дільницями", - сказав Кочетков.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...