ЦВК вимагає кримінальних справ за "зняття" УДАРівця і некролог регіонала

Неділя, 28 жовтня 2012, 14:16

Центрвиборчком має намір звернутися до правоохоронних органів для розслідування випадків маніпуляції думкою виборців у Луганській і Київській областях.

Як повідомила заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна на брифінгу в неділю, в Луганській і Київській областях зафіксовано "відкрите цинічне маніпулювання думкою виборців", передає Інтерфакс-Україна.

За її словами, у Київській області в ЗМІ з'явилося фальшиве повідомлення, що знятий з реєстрації один із кандидатів, що балотуються в 97 окрузі. Автори повідомлення посилалися на постанову ЦВК, що, за її словами, не відповідає дійсності.

Усенко-Чорна повідомила, що в Луганській області з'явилося повідомлення про смерть одного з кандидатів, що теж не відповідало дійсності.

"ЦВК буде звертатися до правоохоронних органів з вимогою порушити кримінальні справи за такими фактами", - повідомила заступник глави ЦВК.

Вона сподівається, що правоохоронні органи знайдуть не лише виконавців таких цинічних дій, але і замовників, і винні будуть покарані.

Як повідомлялося, в суботу в Броварах на окрузі № 97 поширювався спецвипуск комунальної газети з підробленою постановою ЦВК нібито про зняття з реєстрації кандидата від УДАРу Павла Різаненка.

На 112 окрузі (Луганська область) у неділю вранці був поширений фальшивий некролог кандидата від Партії регіонів Юлія Іоффе.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування