На Донеччині викрали кандидата від опозиції. Міліція каже: затримали за хуліганство

Понеділок, 29 жовтня 2012, 13:31

В окрузі №-51 в Донецькій області викрадений кандидат в депутати від опозиції Володимир Рибак.

Про це заявив під час включення з Донецька керівник регіонального штабу "Батьківщини" Олександр Ярошенко.

"20 хвилин тому нашого кандидата в депутати по округу №51 схопила міліція, скувала наручниками і вивезла в невідомому напрямку", - сказав він.

За словами Ярошенко, зараз активісти пробують з’ясовувати інформацію щодо місця перебування їхнього кандидата .

Він також висловив переконання в тому що "завдяки кількості фальсифікацій Донецьк прославиться на всю Україну".

Зокрема, за словами Ярошенка, після закриття дільниць у неділю о 20:00 кілька дільниць "були заблоковані невідомими кримінальної зовнішності".

"На окрузі №42, це округ Бахтєєвої, четверо невідомих людей заблокували двері на одній з дільниць, забрали телефон у голови комісії від "Батьківщини" і тримали членів комісії у зачиненому приміщенні до 4 ранку", - повідомив Ярошенко.

"Вони діяли за підтримки місцевих міліціонерів, які, не реагуючи на прохання членів комісії випустити їх, переговорювалися з невідомими. На іншій дільниці в тому ж окрузі сама міліція перекрила вихід, діючи на чолі з начальником донецької міліції", - додав він.

Крім того, за його словами, більшість окружних виборчих комісій зранку в понеділок "почала гальмувати протоколи від ЦВК".

"Вони щось рівняють", - сказав він.

В свою чергу, в міліції Донецькій області заявили, що інформація про викрадення кандидата не відповідає дійсності.

За їхніми даними, до Дзержинського міськвідділу від голови виборчої комісії надійшло повідомлення про те, що кандидат у депутати від об'єднаної опозиції заважає роботі виборчої комісії.

"Прибулим на місце учасникам слідчо-оперативної групи голова виборчкому пред'явив Постанову виборчої комісії про видворення кандидата в  депутати від опозиції Рибака з приміщення, в якому засідає комісія, у зв'язку з тим, що він зриває її роботу. На прохання членів комісії покинути зал даний кандидат відповідав грубістю, поводився зухвало", - йдеться в повідомленні.

"На неодноразові вимоги співробітників міліції припинити протиправні дії даний громадянин не реагував, а при спробі супроводити його до міськвідділу намагався вихопити табельну зброю у одного з правоохоронців", - додали там.

Після цього Рибак був супроводжений до Дзержинського міськвідділу міліції, де відносно нього складені адміністративні протоколи за двома статтями КУпАП: 173 - "Дрібне хуліганство", і 185 - "Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі працівника міліції".

Зараз Рибак доставлений до суду м. Дзержинська для розгляду складених протоколів і прийняття рішення відповідно до закону.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...