Гендиректор УНІАН: "У такому агентстві цензури не може бути апріорі"

Вівторок, 30 жовтня 2012, 09:31

Гендиректор УНІАН Вадим Осадчий заперечує звинувачення співробітників агентства у цензурі.

Про це він сказав "Телекритиці", коментуючи заявуп'яти редакторів сайту УНІАН про цензуру з боку генерального директора.

"З моменту приходу, новою адміністрацією інформаційного агентства УНІАН було взято курс на якісне реформування всіх продуктів компанії, одним з яких є, в тому числі, і веб-сайт УНІАН. За основу ідеології "перезапуску" було взято формування нового іміджу УНІАН - як серйозного, ділового інформаційного ресурсу з високою репутацією і нейтральним, об'єктивним висвітленням подій, що відбуваються в країні", - заявив Осадчий.

На його думку, у такому агентстві апріорі не може бути цензури.

"Саме цей підхід і став визначальним під час минулої виборчої кампанії - на сторінках УНІАН присутні всі погляди і точки зору, а сама кампанія висвітлювалася в повному обсязі", - заявив Осадчий.

За словами гендиректора УНІАН, "не всі співробітники компанії, на жаль, сприйняли цю стратегію змін і усвідомили різницю між об'єктивною інформаційною картиною і суб'єктивною точкою зору на події, що відбуваються".

"Деякі співробітники, зберігши впевненість у своєму праві впливати на об'єктивність відображення освітлюваних агентством подій, сприйняли спроби зробити інформаційні продукти УНІАН нейтральними, дійсно незалежними і позаконтекстними (що є, безумовно, однією з найважливіших характеристик продукції будь-якої компанії, іменованої "інформаційним агентством"), як цензуру або практику утисків свободи слова", - вважає Осадчий.

Він додав, що, "як і в будь-якого іншого ЗМІ, завдання УНІАН - добувати і поширювати інформацію".

"Із цією метою ми знаходимося в постійному контакті з політиками і партіями, органами влади та прес-службами великих компаній. Але з єдиною метою - дати нашим клієнтам і читачам доступ до оперативної інформації", - заявив Осадчий.

"Наша позиція була і залишається незмінною - кожен співробітник компанії має безумовне і беззастережне право на особисті взгяд, на політичну і громадянську позицію. Але вони не можуть впливати на інформаційний продукт, який готує агентство - стрічка новин УНІАН повинна бути виваженою, об'єктивною і неупередженою", - додав він.

Як відомо, п'ятеро редакторів сайту УНІАН заявили про цензуру з боку Осадчого.Відповідну заяву вони поширили увечері 26 жовтня. Приводом до цього стало те, що гендиректор оштрафував двох редакторів сайту на 200 гривень кожну за оприлюнення на сайті новини під заголовком "На Банковій - пікет: Януковичу принесли черевик з ялинкою".

Штрафам, за словами співробітників, передувало розпорядження зняти новину із сайту.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
Усі новини...