Латвійська газета: Вибори в Україні свідчать про поразку політики ЄС

Вівторок, 30 жовтня 2012, 10:47

Латвійська газета бачить у результаті українських виборів поразку східної політики ЄС.

Про це йдеться в статті "Українська Партія регіонів не хоче інтеграції ні із Заходом, ні зі Сходом", опублікованої в газеті "Diena", переклад якої наводить Иносми.

"Занадто рано оцінювати результати парламентських виборів в Україні, поки вони ще остаточно не оголошені, але деякі висновки можна зробити вже тепер", - пише автор.

"Головний з них з погляду Латвії й усього ЄС - це те, що на  голосуванні у великій державі між Росією і ЄС поразку потерпіла так звана східна політика Брюсселя", - говориться в статті.

Стриманість українського виборця в голосуванні за продекларований опозицією європейський вектор тільки підтверджує, що нам не вдалося створити досить привабливе враження про союз 27 держав", - відзначає автор.

"Тепер ми бачимо, що, тримаючи в руках, як головну карту, вимогу про звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко, далеко не підеш. Це категорична вимога, зрозуміло, треба підтримувати в силі, але одночасно треба, нарешті, ужити реальних заходів у напрямку підписання угоди про асоціацію з Києвом", - пише автор.

"Потрібно враховувати, що через якийсь час може бути занадто пізно, тому що немає недоліку в бажаючих втягти Україну в Митний союз і інші діючі на території СНД організації", - побоюється латвійська газета.

"Варто брати до уваги й те, що очолювана президентом Віктором Януковичем Партія регіонів не хоче інтеграції ні із Заходом, ні зі Сходом, намагаючись одержувати вигоду від обох напрямків", - підкреслює видання.

Другий висновок відноситься до головного учасника минулих виборів - українського виборця. У нього все-таки була можливість висловити свою волю, навіть незважаючи на реалізовану нинішньою владою часткову фальсифікацію результатів.

"Однак тільки трохи більше половини всіх громадян скористалися виборчим правом. Активність 58% для країни на перехідному етапі - це занадто мало", - підкреслює газета. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування