Лавров: Росія поважає вибір українців і вважає вибори чесними

Вівторок, 30 жовтня 2012, 12:20

Глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що РФ поважає вибір народу України.

Про це він заявив журналістам у вівторок у Мінську, де він перебуває з робочим візитом, передає РИА Новости.

"Ми поважаємо вибір українських громадян і сподіваємося на поглиблення нашої взаємодії в інтересах російського, білоруського й українського народів", - заявив Лавров.

У свою чергу глава МЗС Білорусії Володимир Макей заявив, що білоруська сторона сподівається на "наступність у зовнішній політиці України щодо Білорусії".

"Ми вважаємо, що вибори в Україні є внутрішньою справою українського народу", - сказав Макей.

Він також відзначив, що білоруська сторона підтримує оцінку місії СНД щодо українських виборів, яка визнала, що вибори "були вільними, відкритими", а підрахунок голосів на тих дільницях, на яких вони були, "здійснювався відкрито й прозоро".

У російському МЗС вважають, що виборами "Україна ще раз підтвердила свою прихильність нормам демократичної, правової держави".

"Вони пройшли в спокійній обстановці без будь-яких ексцесів і відповідали загальноприйнятим стандартам. Майже тримісячна передвиборча кампанія, що супроводжувалась гострою боротьбою між електоральними конкурентами, носила в цілому чесний і відкритий характер", - йдеться в заяві МЗС Росії.

"У процесі голосування не зафіксовано суттєвих порушень, здатних вплинути на його підсумки", - вважають в Росії, відзначаючи, що це підтверджують численні національні та міжнародні спостерігачі, включаючи і російських представників.

МЗС висловлює впевненість, що за результатами волевиявлення розвиток тісної взаємодії між Україною і Росією отримає додатковий імпульс.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News