Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Експерт: Відставка Азарова до кінця поточного року малоймовірна

Вівторок, 30 жовтня 2012, 14:09

Найближчим часом не варто очікувати кардинальних змін у складі українського уряду, а прем'єр-міністр Микола Азаров може побити рекорд перебування на посаді.

Таку думку висловив голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Як мені здається, Азаров почуває себе зараз не дуже впевненим у своєму майбутньому. Але, швидше за все, і в листопаді, і відразу після початку роботи нової Верховної Ради ми побачимо часткові кадрові зміни в уряді", - сказав Фесенко.

За словами політолога, кілька діючих міністрів "точно йдуть в парламент".

Серед них Фесенко назвав міністра економіки Петра Порошенка, міністра з питань надзвичайних ситуацій Віктора Балогу, міністра юстиції Олександра Лавриновича.

У той же час, він відзначив, що під питанням залишається доля міністрів, які стали народними депутатами, в їх числі: міністр освіти Дмитро Табачник, міністр регіонального розвитку Анатолій Близнюк, міністр аграрної політики Микола Присяжнюк, віце-прем'єр Сергій Тігіпко, який "теж відчуває себе невпевнено ".

"Що стосується Азарова, то тут проблема не в парламентських виборах. Дві загрози для Миколи Азарова: це різке погіршення соціально-економічної ситуації в країні, друга - це прем'єрські амбіції з боку так званих младореформаторів і однієї конкретної людини - пана", - сказав експерт .

"Але з іншого боку, я думаю, що президент для себе ще не визначився з тим, що робити і коли міняти Миколи Азарова, і чи варто це робити ...", - висловив припущення Фесенко.

На думку політолога, відставка Азарова до кінця поточного року малоймовірна, скоріше за все, це питання буде підніматися вже в наступному році, після новорічних свят, "ближче до цієї символічної дати - три роки на посаді прем'єра".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування