Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Батьківщина" каже, що АП і губернатори прикладають руку до фальсифікацій

Вівторок, 30 жовтня 2012, 16:21

В опозиції звинувачують Адміністрацію президента в застосуванні адмінресурсу для невизнання результатів виборів у низці округів.

Про це заявив Олександр Турчинов на брифінгу у вівторок.

Він зазначив, що на деяких округах влада вдається до спотворення результатів виборів, подаючи через своїх представників численні судові позови щодо нібито порушень.

"Ми знаємо, що дана чітка вказівка від Адміністрації президента негайно задовольняти всі позови від провладних представників, незважаючи на мотивацію", - заявив Турчинов.

Він також додав, що у низці регіональних округів блокується процес підрахунку голосів, є спроби підкупу та залякування членів комісій.

"Зокрема, по 11 округу на Вінниччині вони перейшли до відвертого терору і пішли на те, щоб підпалити виборчу комісію з усіма бюлетенями. І тепер внаслідок пожежі приміщення комісії заблоковано і підрахунок не ведеться", - сказав Турчинов.

За словами одного з депутатів "Батьківщини", підпалу на ОВК не було, але в процесі підрахунку голосів у приміщенні було вимкнено світло, а коли члени комісії ввімкнули настільні лампи для продовження роботи, у будівлю увірвалися 20 невідомих спортивної статури, які почали бити лампи, від чого приміщення заволокло димом.

На місце події приїхали правоохоронці спецпідрозділу "Беркут", однак, за словами співрозмовників УП, "беркутівці" були знайомі з нападниками.

Пізніше з’ясувалося, що нападники кинули в приміщення дільниці димову шашку, про що вони самі сказали працівникам ОВК. У результаті інциденту двоє людей отримали ушкодження.

У свою чергу, Микола Томенко звинуватив губернаторів Кіровоградщини, Черкащини та Київщини у спробах сфальсифікувати результати виборів по багатомандатних округах (по списках) через гальмування підрахунку.

"У Присяжнюка пораховано 55,96% відсотків (протоколів по списках), у Ларіна – 79,93% і у Тулуба – 83,59%. І це при тому, що середня цифра по Україні 95%", - заявив він.

Томенко також додав, що опозиція отримала протоколи, де кількість голосів на користь провладної партії та кандидатів "домальовується маркером, а результати опозиції замальовуються коректором".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...