У Богатирьової кажуть, що Тимошенко не випишуть, бо німці зайняті

Вівторок, 30 жовтня 2012, 16:59

Лікарі німецької клініки "Шаріте" не планують прибути на засідання медичної комісії для вирішення питання про доцільність продовження реабілітаційного курсу Юлії Тимошенко.

Про це повідомляє сайт Міністерства охорони здоров'я, з посиланням на офіційну відповідь клініки "Шаріте", які координують процес реабілітації пацієнтки Тимошенко.

Зокрема, "у відповіді йдеться про те, що німецькі лікарі не планують прибути для проведення засідання Міжнародної медичної комісії задля вирішення питання про доцільність продовження реабілітаційного курсу Тимошенко".

"За наявною на цей час інформацією, наразі керівництво "Шаріте" перебуває під сильним тиском громадськості Німеччини у зв'язку з гострою критикою щодо недотримання закладом медичних норм, які призвели до смерті у лікарні", - заявили в міністерстві.

"Зокрема, головний лікар Айнхойпль, який координує процес реабілітації Тимошенко, повністю зосередився на розслідування обставин, пов'язаних із згаданим скандалом", - йдеться у повідомленні.

Відповідно, німецькі лікарі не планують жодних візитів до України найближчим часом.

Крім того, повідомляємо, що жодних письмових рекомендацій стосовно цього питання від німецьких колег МОЗ не отримувало.

Однак, МОЗ, а також члени медичної комісії від української сторони переконані, що "не можуть одноосібно ухвалювати рішень щодо виписки пацієнтки Тимошенко, адже саме за рекомендацією німецьких лікарів було прийнято рішення про госпіталізацію пацієнтки".

"Під їхнім контролем ("Шаріте") відбувався весь процес реабілітації, і відповідальність за його результати також несуть лікуючі лікарі Тимошенко. Отже, за їхніми рекомендаціями має бути прийнято рішення про виписку пацієнтки", - зазначили в міністерстві.

У відомстві нагадали, що свою позицію з цього питання українські представники Міжнародної медичної комісії неодноразово озвучували. На їхнє переконання, строки стаціонарного перебування Тимошенко суперечать будь-яким медичним стандартам, а також безпрецедентною є кількість проведених реабілітаційних процедур.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування