Ці вибори не можна назвати демократичними – ОПОРА

Середа, 31 жовтня 2012, 09:44

За Партію регіонів проголосували 28,93% виборців, за "Батьківщину" – 26,25% та за "УДАР" – 14,02% виборців.

Про це свідчать результати статистичного підрахунку голосів Громадянською мережею "ОПОРА".

Комуністична партія за цим підрахунком набрала 12,90%, а "Свобода" – 10,69%.

"ОПОРА" відзначає затягування процесу підрахунку на ДВК та прийому протоколів в окружних виборчих комісіях, що "свідчать про спроби втручання у результати підрахунку в межах одномандатних мажоритарних округів".

"Гарячими точками виборчої кампанії стали близько третини окружних комісій", - йдеться  в повідомленні.

 

"ОПОРА" не може оцінити загальний передвиборчий політичний клімат як вільний, відкритий та чесний, в котрому українські виборці могли зробити усвідомлений вибір. Беручи до уваги передвиборчий клімат та підсумки Дня виборів, виборчий процес 28 жовтня не можна оцінити як демократичний ", - відзначили в громадянській мережі.

 Дані ОПОРИ щодо результатів підрахунку та прогнозованої похибки для кожного показника

Спостерігачі організації працювали на визначених за вибіркою дільницях з 7.15 ранку, коли повинно було розпочатись ранкове засідання дільничної комісії, та до підписання первинних протоколів.

Для спостереження за виборами у загальнодержавному окрузі "ОПОРА" використала інструмент паралельного підрахунку голосів.

Вибірка складалась із 1 000 дільниць, була випадковою та репрезентативною для рівня областей України.

ОПОРА продовжує спостерігати за перебігом виборів і після дня голосування і має серйозні сумніви щодо процесу підрахунку голосів на рівні ОВК.

"ОПОРА" сподівається на адекватну реакцію з боку Центральної виборчої комісії щодо етапу встановлення результатів голосування в межах округу і закликає адміністраторів виборів опублікувати результати кожної окремої виборчої дільниці на веб-сайті ЦВК", - йдеться в повідомленні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування