Соратники Луценка скаржаться, що його не лікують

П'ятниця, 5 жовтня 2012, 18:00

Медикаментозне лікування та обстеження екс-міністра Юрія Луценка залишаться на папері.

Про це заявили в прес-службі "Народної самооборони".

В партії розповіли, що 4 жовтня ув’язнений у Менській виправній колонії нарешті отримав на руки консультативний висновок фахівців управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА щодо стану здоров’я.

Як відомо, лікарі приїхали до колонії разом із омбудсменом Валерією Лутковською, яка висловила занепокоєння щодо інформації про погіршення самопочуття Луценка.

До складу комісії входили провідні спеціалісти з терапії, неврології, гастроентерології та кардіології.

У висновку лікарями було вказано: "На момент огляду відмічає скарги на біль в шийному відділі хребта з ірадіацією в ліве плече, біль підсилюється при повороті голови вправо. Турбує періодичний головний біль в потиличній ділянці протягом останніх 2-3 днів".

"Головний біль пов'язує з підвищенням артеріального тиску до 160/110 мм рт. ст., відмічає зменшення інтенсивності головного болю при стабілізації артеріального тиску. Також висловлює скарги на болі в животі. Характер болів не залежить від часу доби та об'єму прийнятої їжі…", - йдеться у документі.

"Клінічно, анамнестично та за даними попередніх обстежень у хворого: рефлекторний нейром'язевотонічний синдром з лівобічною - цервібрахіалгією (міозит). Синдром ВСД по гіпертензивному типу (ситуаційне підвищення артеріального тиску). Жирова хвороба печінки (стеатоз). Наявність початкових ознак портальної гіпертензії (за даними КТ ОЧП від 15.09.2011 року, УЗД ОЧП від 22.07.2011 року, ЕГФГДС № 265 від 09.04.2012 року)", - вказують врачі.

"Хронічний панкреатит, стадія помірного загострення. Підозра на екзокринну недостатність підшлункової залози. Дивертикулярна хвороба сигмоподібної кишки. Хронічний гастрит асоційований з хелікобактер пілорі", - сказано також у висновку лікарів.

Після огляду спеціалістами було рекомендовано, окрім медикаментозного лікування, пройти дообстеження в плановому порядку: УЗД органів черевної порожнини та нирок з детальним оглядом судин портальної системи, фіброколоноскопія, ФГДС з детальним оглядом вен стравоходу в динаміці, печінкові проби в динаміці та повторний огляд гастроентеролога після дообстеження.

Станом на вечір 4 жовтня медикаментозного лікування, призначеного після огляду, Луценку не надавалося, підготовки до обстеження у стаціонарі не ведеться. Увечері був вчергове заміряний тиск у Луценка, він піднявся до 170/140.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування