Азаров розповів, чого вимагає Росія за знижку на газ

Вівторок, 9 жовтня 2012, 13:14

Приєднання України до Митного союзу дозволить знизити ціну на російський газ до $160 за 1 тисячу кубометрів.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров у ході спілкування з чиновниками в Одесі у вівторок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Росія нам висуває умови: давайте, приєднуйтеся до Митного союзу – й завтра у вас газ буде по 160 доларів", - сказав він.

При цьому Азаров підкреслив, що приєднання до Митного союзу в цілому відповідає національним інтересам України, тому що близько 40% міжнародного товарообігу України припадає на країни, які входять у МС.

Але, з іншого боку, за словами прем'єра, 30% міжнародного товарообігу припадає на країни Євросоюзу й, відповідно, приєднання до зони вільної торгівлі з ЄС і політична асоціація з ЄС – "це відповідає національним інтересам".

Азаров також зазначив, що Україна не хоче вибирати між Митним союзом і зоною вільної торгівлі з ЄС, а хоче працювати з усіма, у тому числі й із країнами Азії.

За даними НАК "Нафтогаз України", у першому кварталі 2012 року ціна російського газу склала близько $416 за 1 тис куб м, у другому – близько $425 за 1 тис куб м, у третьому – близько $426 за 1 тис куб м.

Міністр енергетики й вугільної промисловості Юрій Бойко в середині вересня прогнозував ціну російського природного газу для держхолдингу на четвертий квартал у розмірі $432 за 1 тис куб м.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування