Литвин каже, що критика спостерігачів через навіювання про Тимошенко

Четвер, 1 листопада 2012, 13:07

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що парламентські вибори в Україні були надзвичайно жорсткими, але вони не виходили за межі загальноприйнятих стандартів.

Про це він сказав в інтерв’ю телеканалу Рада у четвер, повідомляє його прес-служба.

Литвин зазначив, що аналізував хід і результати парламентських виборів 2002, 2006 і

2007 років, і вони завжди відбувалися "по-українськи".

"Тоді дві останні виборчі кампанії вважалися особливо чесними, зразковими і демократичними", - сказав він.

"Нинішня виборча кампанія нічим не відрізнялася від згаданих попередніх кампаній, більш того - можна сказати, що вона була відкритішою і більш прозорою, хоча зрозуміло, що потрібно буде уважно проаналізувати ці вибори під кутом зору їхнього законодавчого забезпечення, практичної реалізації законодавства і практики дій усіх учасників виборчого процесу", - зазначив він.

Він пояснив критику міжнародних спостерігачів тим, що вони від початку піддалися суб’єктивним впливам.

"Багато спостерігачів вже поставлені в колію, з якої важко вискочити, оскільки було "навіювання", що вибори в Україні будуть нечесними, вони апріорі будуть неприйнятними без участі відомих політиків, які перебувають в ув’язненні", - сказав він.

Литвин зазначив, що з огляду на це раптом сказати, що "усе відбулося штатно", навіть "з точки зору психології чи логіки", за якою діяли спостерігачі, дуже непросто.

Водночас Литвин вважає, не може тривати так довго підрахунок голосів у країні, яка є надзвичайно компактною і з достатніми технічними можливостями.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування