ЦВК не відправила на перевибори 14 округ

Субота, 10 листопада 2012, 15:15

ЦВК не підтримала постанову про неможливість встановлення результатів виборів у 14 одномандатному округу.

За проголосувало лише 6 членів ЦВК. Зокрема Володимир Шаповал, Андрій Магера, Жанна Усенко–Чорна, Юлія Швець, Ігор Жиденко, Валерій Шелудько.

"До ЦВК надійшли численні звернення щодо неможливості встановлення результатів виборів в одномандатному округу № 14", - заявила Швець.

За її словами, було зіпсовано 2301 бюлетень за кандидата від "Батьківщини" Івана Мельничука.

Швець вказала, що за результатами перерахунку зіпсованими по дільницях було від 12 до 24% бюлетенів, тоді як середня кількість визнаних недійсними бюлетенів в цілому по країні становить не більше 3%.

"Це засвідчує штучне псування бюлетенів за кандидата Мельничука, який набрав найбільшу кількість голосів", – вказала Швець.

Остаточна різниця склала 83 голоси на користь Жеребнюка.

Швець просила встановити результати виборів на основі первинних протоколів, а не після перерахунку.

Водночас член ЦВК Юрій Данилевський заявив, що "не бачить підстав говорити про вибіркове цілеспрямоване псування бюлетенів за одного кандидата".

Натомість член ЦВК Валерій Шелудько наголосив, що якраз постанова Швець містить набагато кращу обгрунтувальну частину, ніж попередня постанова ЦВК про неможливість встановлення результатів у 5 округах.

Голова ЦВК Володимир Шаповал заявив, що ситуація нагадує 94 і 223 округи. Водночас він закликав автора постанови зняти емоційні, обвинувальні висновки.

"Христом Богом прошу –  встановіть справжні результати виборів", – заявив кандидат Іван Мельничук.

Як відомо, раніше Верховна Рада рекомендувала ЦВК призначити перевибори на 5 одномандатних округах: №94, 132, 194, 197, 223.

Українська правда



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News