Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Половину справ по виборах порушено через підкуп

Понеділок, 12 листопада 2012, 15:08

Органи прокуратури відкрили дев’ять кримінальних справ щодо порушення виборчого законодавства під час парламентських виборів в Україні, п’ять із них уже перебувають у суді, повідомив генеральний прокурор Віктор Пшонка.

"На сьогодні органи прокуратури порушили дев’ять кримінальних справ за тими зверненнями, які надійшли щодо порушень під час виборчого процесу", - сказав він на брифінгу в понеділок, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Він поінформував, що є п’ять кримінальних справ стосовно підкупу виборців, чотири з яких уже направлено до судів.

Говорячи про суми, якими підкуповували виборців, генпрокурор повідомив: "Суми були від 50 грн - мінімум до 500 - максимально".

Решта справ, за словами генпрокурора, ще розслідуються. Пшонка додав, що за п’ятьма кримінальними справами, які розглядаються в судах, висунуто обвинувачення шести особам.

Генпрокурор пояснив, що, згідно із законодавством, органи прокуратури не мають права втручатись у виборчий процес, проте реагують на відповідні звернення про порушення.

"За цей час органи прокуратури розглянули 1 тис. 346 звернень", - зазначив Пшонка, додавши, що 80% із них було перенаправлено уповноваженим органам.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування