Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пшонка: "Беркут" діяв законно, коли забирав протоколи зі 132 округу

Понеділок, 12 листопада 2012, 16:17

Генеральна прокуратура заявляє про законність дій співробітників спецпідрозділу "Беркут" під час вилучення протоколів про голосування в окрузі №132 (Миколаївська область).

Про це на брифінгу 12 листопада заявив генпрокурор Віктор Пшонка, повідомляють "Українські новини".

"Коли діяла міліція – те це вже було виконання рішення суду. Тобто це не були самостійні дії міліції, і навіть не постанова окружної виборчої комісії", - сказав він.

У той же час Пшонка додав, що це був дійсно неприпустимий конфлікт, подібних до якого потрібно уникати в майбутньому.

Як відомо, на початку листопада Об'єднана опозиція заявила про силове вивезення співробітниками "Беркута" протоколів про голосування з дільничних виборчих комісій в окрузі №132.

За даними опозиції, у ніч на 2 листопада виконавча служба в супроводі спецпідрозділу "Беркут" за рішенням суду винесла з окружкому № 132 усі оригінали протоколів дільничних комісій.

Люди, що чергували в окружкомі, щоб перешкодити вивозу протоколів, забарикадували двері зовні, але бійці "Беркута" вибили двері й почали бити людей ногами й кийками, а також розпилювати сльозогінний газ.

"Беркут" завантажив коробки із протоколами в автобус, але люди не дали йому виїхати, оточивши автобус і згодом перекривши йому дорогу 5 Камазами.

При цьому, за словами очевидців, "беркутівці" знищили протоколи в автобусі.

Об 11.30 2 листопада активісти на чолі з депутатом Верховної Ради Геннадієм Москалем (фракція БЮТ) винесли сумку із протоколами з автобуса "Беркута" і занесли її назад у приміщення окружкому.

30 жовтня Центральна виборча комісія на своєму сайті за результатами опрацювання 100% електронних протоколів повідомила про перемогу кандидата від партії "Батьківщина" Аркадія Корнацького, однак увечері на сайті ЦВК з'явилася інформація про те, що перемогу в окрузі отримав суперник Корнацького, кандидат від Партії регіонів Віталій Трав'янко.

Київський апеляційний адміністративний суд відмовився задовольнити позов Корнацького, у якому той просив суд зобов'язати ЦВК установити результати виборів в окрузі №132 за дільничними протоколами.

5 листопада ЦВК визнала неможливим встановити достовірні результати голосування в округах №№94, 132, 194, 197 і 223.

6 листопада Рада рекомендувала ЦВК призначити повторні вибори депутатів Ради в даних округах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування