Податківці кажуть, що "трусили" чоловіка Оробець через несплату податків

Вівторок, 13 листопада 2012, 17:27

Державна податкова служба повідомляє, що обшук в офісі чоловіка нардепа Лесі Оробець "Фенікс Капітал" проводився на підставі постанови слідчого, санкціонованої прокуратурою.

Про це йдеться в офіційній позиції ДПС.

"Податкова служба наголошує, що жодного працівника фізичного захисту податкової міліції до обшуку не залучалося. Заяви окремих політиків щодо використання працівниками податкової служби масок під час проведення слідчих дій не відповідають дійсності", - вважають в податковій.

В ДПС повідомили, що у провадженні слідчого управління знаходиться кримінальна справа, порушена за фактом підробки статутних документів при створенні ТОВ "Фенікс Капітал".

За словами податківців, підставою для порушення кримінальної справи став результат перевірки вказаного підприємства з питань дотримання вимог податкового законодавства.

Податківці стверджують, що згідно перевірки встановлено, що "операції з купівлі-продажу цінних паперів з компанією-нерезидентом (Республіка Кіпр), яка зареєстрована на "підставних осіб" та має ознаки "фіктивності"; фінансові маніпуляції з цінними паперами та несплата податків у розмірі понад 4 мільйони гривень".

Податківці підкреслюють, що усі слідчі дії стосовно "Фенікс Капітал" пов’язані із адміністративно-господарською діяльністю підприємства і не мають жодного політичного підґрунтя.

Раніше нардеп Оробець заявила, що податкова перевірка до компанії її чоловіка прийшла не випадково, а даний інцидент має політичне підґрунтя.

Вона повідомила, що їй на мобільний зателефонували з прихованого номеру і запропонували "вирішити питання шляхом політичних переговорів".

Як відомо, останнім часом для ДПС стала звичною практика визнання нікчемними угод між контрагентами та порушення на цій підставі кримінальних справ за підозрою у співпраці з фіктивною фірмою для мінімізації оподаткування та формування незаконного податкового кредиту.

Докладно про такі явища можна прочитати тут.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування