Міліція просить не піднімати політики на затриманні "свободівця"

Середа, 14 листопада 2012, 19:39

Міліція заперечує будь-які політичні мотиви затримання підозрюваного у шахрайстві активіста ВО "Свобода" Артема Семеніхіна.

Про це повідомляє у середу прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

"У багатьох ЗМІ з’явилася інформація про те, що затримання міліцією чоловіка, який у шахрайський спосіб виманив у кількох мешканців столиці близько 700 тисяч гривень, має характер політичних переслідувань і тиску влади на представників опозиції", - вказують у відомстві.

Прес-служба ГУМВС у Києві уточнює, що "останнім часом до Святошинського райуправління міліції почали надходити заяви від приватних підприємців та громадян про, те, що нібито один із працівників "Київенерго" брався вирішити їхні проблеми, котрі стосуються їх взаємовідносин із цією компанією".

"За свої "послуги" чоловік брав гроші - від 20 тисяч до 250 тисяч гривень", - уточнили в МВС.

"До міліції надійшло 10 таких заяв. За цим фактом слідчим відділом Святошинського РУ ГУМВС України у Києві було порушено кримінальну справу за ч.3. ст. 190 КК (шахрайство)", - зазначається в повідомленні.

"У ході розслідування кримінальної справи правоохоронці встановили чоловіка, який, за свідченнями потерпілих схожий на "невідомого працівника "Київенерго". Співробітники міліції провели низку слідчих дій, після чого було затримано 30-річного уродженця Сумської області Артема С", - вказують в прес-службі.

"Розслідуючи кримінальну справу, правоохоронці з’ясували, що цей громадянин у період з 2010 року по вересень 2012 року шахрайським шляхом заволодів грошовими коштами громадян на загальну суму близько 700 тисяч гривень", - уточнили в міліції.

"Під час проведення санкціонованого обшуку в квартирі чоловіка було вилучено речові докази, які наразі долучено до матеріалів кримінальної справи. 13 листопада Артема С. затримано в порядку ст. 115 Кримінально-процесуального кодексу. Слідство триває", - йдеться в повідомленні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування