Пропозиції до закону про вибори спрямовані проти опозиції?

Четвер, 15 листопада 2012, 08:10

У ЦВК побоюються, що зміни в закон про вибори від Партії регіонів поставить результати виборів в округах в залежність від складу ЦВК.

Про це заявив член ЦВК Андрій Магера в коментарі Комерсант-Україна.

"Запропоновані зміни - палиця з двома кінцями. З одного боку, вирішується ситуація з п'ятьма проблемними округами, з іншого - з'являється можливість визнання недійсними результатів будь-яких інших виборів. Так можна довести ситуацію до абсурду", - заявив Магера.

За його словами, питання перевиборів в окремих округах слід врегулювати окремим законом - "Про особливості проведення повторних виборів".

"Закон про вибори в цьому випадку міняти не варто, таким чином можна вирішити проблему більш "чисто", - вважає він.

У Батьківщині вважають, що зміни до закону про вибори від Партії регіонів спрямовані проти опозиції.

"Необхідно уточнити, що означає:" ЦВК не зміг встановити результати виборів ". Таке може бути, якщо сталася масштабна пожежа або знищена первинна документація!" - вважає бютівець Сергій Подгорний.

"Тепер ЦВК, де більшість - від Партії регіонів, зможе не встановлювати результати виборів по всіх округах, де перемогла опозиція, до тих пір, поки їх не влаштує результат!" – вважає він.

Експерти вважають побоювання опозиції виправданими. "Краще, щоб пропозиція Олександра Козуба була одноразовою нормою, яка спрацює для виходу з ситуації в п'яти проблемних округах", - заявив голова Комітету виборців Олександр Черненко.

В той же час в парламентській більшості впевнені, що закон буде прийнятий на засіданні парламенту у вівторок, 20 листопада як першочерговий.

"Законопроект буде прийнятий одразу в двох читаннях. Його текст зрозумілий, і обговорювати там немає чого - це єдиний розумний вихід з ситуації", - заявив регіонал Володимир Олійник.

Законопроект пропонує розширити перелік підстав для проведення повторних виборів.

Також проект визначає строки проведення перевиборів - не пізніше ніж через 30 днів після рішення ЦВК про неможливість встановлення результатів голосування (в даному випадку таке рішення було затверджено 5 листопада).

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...