Німецький журналіст написав про "злочинницю" Тимошенко

Четвер, 15 листопада 2012, 17:27

Німецький журналіст і публіцист Франк Шуман видав книгу "Аферистка. Справа Тимошенко", присвячену екс-прем'єру і кримінальним справам щодо неї.

"Я переслідував мету дати об'єктивну картину по справі Тимошенко і по самій Тимошенко. У нас в ЗМІ вона підноситься як носій демократичних цінностей, але, на мою думку, вона такою не є", - цитує письменника "Інтерфакс-Україна".

"Вона є злочинницею. Український суд виніс їй вирок на 7 років за аналогічних злочинів, за якими її партнер Лазаренка (екс-прем'єр Павло Лазаренко) отримав 9 років в США", - вважає Шуман.

"Україна будує демократію, а базис для неї - це правова держава, тобто однакові права для всіх, і однакові закони для всіх. Всі знають, що Тимошенко почала на початку 90-х років з відеосалону, а потім раптом стала мультимільйонером через кілька років. Ви вірите, що за такий короткий період можна, чесно працюючи, заробити такий капітал?", - сказав він.

Журналіст розповів, що для написання книги направив звернення до Генпрокуратури з проханням організувати зустріч в Україні.

"Після цього у мене була розмова з першим заступником генпрокурора Ренатом Кузьміним, потім я зустрівся з першим заступником глави пенітенціарної служби Сергієм Сидоренком, після цього я поїхав до Харкова, був у колонії", - зазначив автор.

За його словами, після зустрічей і спілкування з представниками прокуратури, госпенітенціарной служби, лікарями, ознайомлення з документами по "газовій справі", справах ЄЕСУ, "справі Щербаня" він став краще представляти, які звинувачення висуваються Тимошенко.

"Я також мав намір зустрітися з самою Тимошенко, але такої можливості не представилося. Ми намагалися поспілкуватися з її партією, неодноразово я дзвонив в прес-службу, пану Власенко (захиснику Тимошенко), але реакції ніякої не було, просто не піднімали слухавку. Коли повернувся в Німеччину, використовував ще деякі публікації в пресі для своєї книги", - повідомив Шуман.

Шуман заявив, що замовлення на написання книги "Аферистка. Справа Тимошенко" видав собі сам.

"Я колишній громадянин НДР, де ми виростали з тим уявленням, що є тільки одна думка. І коли я у випадку з Тимошенко також стикаюся з ситуацією, коли є тільки одна думка, то у мене виникає певний скепсис. А для журналіста природно бути скептиком, сумніватися і прагнути скласти власну думку", - пояснив він.

Відповідаючи на питання про те, чи не хотів би він написати аналогічні книги про інших українських політиків, зокрема, про президента Віктора Януковича, Шуман сказав: "Поки в моєму портфоліо немає інших тем по Україні, але якщо з'являться - буду писати".

Шуман публікується з 1978 року. З 1991 року працював у видавництві "Edition Ost". Єдиний німецький журналіст, якому Марго Хонеккер дала інтерв'ю тривалістю 40 годин. Книги Шумана "Останні записи. Тільки для Марго" і "Хонеккер" в 2012 році отримали два десятки нагород і потрапили в список бестселерів. У цьому ж році він видав книгу про Шальк-Голодковскі "Людина, яка хотіла врятувати НДР", що мала великий успіх.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування