У МЗС "утерли носа" песимістам: Діалог із Євросоюзом триває

П'ятниця, 16 листопада 2012, 16:33

Діалог між Києвом і Брюсселем триває, песимістичні прогнози про те, що співпраця буде припинена, не підтвердилися.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ України, співголова комітету зі співробітництва Андрій Олефіров в інтерв'ю українським журналістам, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Підтвердженням цьому, за його словами, стало 14-е засідання комітету зі співпраці Україна - ЄС, яке відбулося 15-16 листопада в Брюсселі.

"Це засідання було особливо важливим, бо був продовжений діалог. Засідання спростувало скептичні прогнози про те, що між Києвом і Брюсселем діалогу не буде через висловлену раніше ЄС стурбованість у зв'язку з минулими виборами. Це не підтвердилося", - сказав Олефіров.

За словами співголови комітету, засідання пройшло у форматі діалогу, у ході якого обговорювався широкий спектр питань двосторонньої співпраці.

Крім того, даний захід став важливим етапом до підготовки до саміту, який незабаром відбудеться, додав представник України при ЄС, посол Костянтин Єлісєєв.

"Засідання дало нам можливість обговорити низку питань, які дозволять забезпечити результативність саміту", - констатував він.

Олефіров також повідомив про зустріч із представниками офісу верховного представника ЄС із питань зовнішньої політики й політики безпеки, віце-президента Європейської комісії Кетрін Ештон.

"Я використав цю можливість, щоб поновити прохання української сторони допомогти нам зі звільненням української журналістки Анхар Кочнєвої, яка була викрадена понад місяць тому. Допомога ЄС у цьому питанні була б надзвичайно важливої", - підкреслив заступник голови МЗС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування