Міністр транспорту і керівник залізниці Єгипту пішли у відставку через аварію

Субота, 17 листопада 2012, 17:05

У східній провінції Єгипту Асьют на залізничному переїзді шкільний автобус врізався у потяг, в результаті загинули 49 осіб, ще 18 постраждали.

Як повідомив губернатор провінції Йехія Кешк в ефірі державного телебачення, жертвами катастрофи стали переважно діти, передає Інтерфакс.

За його словами, винуватцем трагедії виявився робітник залізничних колій, який заснув на посту, в результаті чого не спрацював сигнал про наближення поїзда на залізничному переїзді. Винний заарештований.

Міністр транспорту Єгипту Мухаммед Рішад Матіні заявив про свою відставку у зв'язку з катастрофою, повідомляють місцеві ЗМІ. За словами міністра, відповідальність за трагедію лежить на його плечах.

Глава управління залізничним сполученням Єгипту Мустафа Кенаві також заявив, що залишає свій пост у зв'язку з катастрофою. Щодо нього ініційовано розслідування.

Прем'єр України Микола Азаров висловив співчуття прем'єр-міністру Єгипту Гішаму Мухаммаду Канділю у зв'язку з катастрофою, в результаті якої загинули діти.

"В Україні з глибоким сумом сприйняли звістку про катастрофу, в результаті якої загинули і постраждали діти. Мільйони громадян України поділяють біль втрат, понесених народом Єгипту", - підкреслив Азаров.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...