Син депутата зізнався, що розбив вікно "регіоналам"

Субота, 17 листопада 2012, 17:27

Один з учасників липневої акції голодування, депутат Івано-Франківської облради, кандидат у народні депутати на останніх виборах Петро Шкутяк зізнався, що розбив у липні вікно в офісі Партії регіонів на знак протесту проти мовного закону.

Як повідомляє Радіо Свобода, про це він сказав в інтерв’ю газеті "Галицький кореспондент".

В Івано-Франківському міському суді розглядається кримінальна справа за цим фактом. Обласна прокуратура звинуватила Шкутяка у хуліганстві "з мотивів явної неповаги до суспільства" за розбите вікно та вивіску обласного осередку Партії регіонів.

Проти депутата порушили кримінальну справу за частиною 1. статті 296 Кримінального Кодексу України, завдані збитки оцінили в 10 тисяч гривень.

На попередніх слуханнях Шкутяк відкидав звинувачення у неповазі до суспільства і скористався конституційним правом не свідчити проти себе. Він навіть пропонував розглянути версію, що "на офіс регіоналів упав метеорит", відзначає Радіо Свобода.

8 листопада на судове засідання не з’явилися представники потерпілих і свідки. Суд переніс розгляд справи на 21 листопада.

В інтерв’ю газеті Шкутяк зізнався, що затягував процес, щоб його не зняли з виборчих перегонів, за свій вчинок не шкодує, хоча вважає, що "кидати каміння – не найкращий вияв протесту".

Петро Шкутяк – син народного депутата Зіновія Шкутяка. Він був одним з тих, хто у липні найдовше голодував під Українським домом проти мовного закону.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування