Європі не до України, але там готують нові критерії

Понеділок, 19 листопада 2012, 21:01

Українське питання відійшло на задній план порядку денного засідання Ради ЄС з питань зовнішньої політики.

На прес-конференції, яка відбулася за підсумками засідання в понеділок увечері у Брюсселі, і яка тривала не довше 15 хвилин, Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки, віце-президент Європейської комісії Кетрін Ештон ні слова не сказала про українське питання.

Головною темою був конфлікт Ізраїлю і Палестини. На інші питання Ештон відповісти не змогла, оскільки було оголошено про закінчення прес-конференції.

Також на сайті Ради немає жодного повідомлення, в якому б згадувалася Україна.

Джерело в Раді ЄС повідомило, що дискусія щодо ситуації у Газі зайняла багато часу і тому Україні приділили не стільки часу, скільки планувалося.

За його словами, міністри закордонних справ обговорили минулі вибори і перспективи Угоди про асоціацію.

"Зокрема, деякі країни говорили, що вибори в Україні пройшли не погано, але вони могли б пройти і краще", - відзначає "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело.

Торкаючись Угоди про асоціацію, було відзначено, що документ з суто технічної точки зору не готовий до підписання, і його підготовка займе декілька місяців.

"Навіть комісар Фюле (Штефан Фюле) не зміг назвати конкретну дату, коли документ буде готовий", - констатував співрозмовник агентства.

У свою чергу джерело УНІАН повідомляє. що Європейський Союз, скоріш за все, визначить критерії для підписання угоди про асоціацію з Україною.

"На скільки можна судити, вони рухаються до позиції, згідно з якою будуть встановлені певні критерії. Хтось виступає за те, щоб ці критерії були більш жорсткими, хтось за те, щоб вони були м’якішими", - сказав співрозмовник.

Очікується, що офіційне рішення Рада ЄС щодо України прийме у грудні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування