ЦВК не збирається рознімати ворогуючі сторони в округах

П'ятниця, 2 листопада 2012, 18:01

Центвиборчком не повинен втручатися в силові протистояння на виборах.

Про це в інтерв'ю ZN.UA заявив глава Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал.

"Коли виникають так звані силові проблеми, то Центвиборчком узагалі має стояти осторонь від рішення цих проблем. Слава Богу, ми не каральний орган. Нехай кожний виконує свої функції. Як тільки з'являються підстави для реагування, ми звертаємося в правоохоронні органи, прокуратуру", — відзначив глава ЦВК.

"Ті, хто вживає словосполучення "беззуба ЦВК", забувають, що рознімати ворогуючі сторони не наше призначення. У ЦВК досить повноважень, щоб реально впливати на виборчий процес", — підкреслив він.

Коментуючи силові конфлікти у виборчкомах, Шаповал заявив: "Тому, що відбувалося в столиці й у деяких інших місцях, повинна бути дана адекватна оцінка. Уседозволеність не можна прощати. Повторюю: достатня кількість гучних показових процесів буде гарною профілактикою до наступних виборів".

При цьому глава ЦВК вважає, що Центральній виборчій комісії не потрібні додаткові повноваження.

"Звичайно, якби члени ЦВК мали можливість здійснювати превентивні арешти, справи би рухалися небагато веселіше. Але тоді б ми називалися не Центральна виборча комісія, а інакше. А держава одержала б повне право вважатися поліцейською", — сказав Шаповал.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування