Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Хорошковський: Вступ до Митного союзу з Росією поза законом, але їсти треба

Середа, 21 листопада 2012, 09:46

Перший віце-прем’єр Валерій Хорошковський наголошує, що питання вступу України до Митного союзу Росії, Білорусі і Казахстану знаходиться поза законом.

Про це він сказав на конференції Української національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного Партнерства, передає УНІАН.

"Що стосується вступу (до Митного союзу) - це поза законом", - сказав Хорошковський.

Він нагадав, що у національному законодавстві чітко визначена європейська перспектива України.

За словами першого віце-прем’єра, "всі, хто не виконує законодавство щодо європейської інтеграції, зрозуміло, де знаходяться, – поза законом".

Водночас Хорошковський зауважив, що Україна не може відмовлятись від взаємовигідних економічних зв’язків зі своїми східними партнерами.

"Економіку ніхто не відміняв, і їсти хочеться щоденно. А це означає, з економічної точки зору ми не можемо на сьогоднішній день закрити ту історію, той досвід і ті напрацювання, які у нас є в економічній сфері з нашими східними партнерами, і сказати: "Вибачте, ми до вас стаємо спинами і працюємо лише в одному напрямку", - зазначив Хорошковський.

Він підкреслив, що це недалекоглядна політика, оскільки співпрацювати необхідно з усіма країнами, й особливо актуальним це питання стає в часи світової економічної кризи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування