"Roshen" змінив обгортки на російськомовні, щоб "вижити"

Середа, 21 листопада 2012, 13:29

Кондитерська корпорація "Roshen" замінила україномовні написи на цукерках російськомовними з метою економії.

Про це сказав президент "Roshen" В'ячеслав Москалевський у інтерв’ю Gazeta.ua

Він зазначив, що україномовні етикетки на російськомовні замінили "напевне, в травні" – і лише на частині продукції.

"Мені дивно, що обговорюється саме це питання. Адже в нас триста найменувань. Мова йде про деякі, які продаються в Росії та Україні – шоколадки й шоколадні "Батони", - зазначив Москалевський.

"У нас завдання взагалі вийти в латиницю, на жаль. Тому що на кирилиці товар не продається ніде, за винятком України, Росії та Білорусі, країн колишнього Радянського Союзу. Навіть китайці просять прибрати кирилицю", - додав він.

За словами президента "Roshen" україномовні написи на етикетках російськомовними змінили, "щоб не платити вартість етикетки".

"В одній країні треба продавати на одній мові, в другій – на другій, у третій – на третій. Тому ми виходимо з того, як знайти мову, яка зрозуміла всім, не порушувати законодавство, яке в кожній країні своє. Ось так з'явилася ця продукція", - пояснив Москалевський.

На запитання, чи обов’язково було змінювати обгортки в Україні на російськомовні, він відповів: "У нас всього дві країни, які споживають шоколад. Це Росія і Україна. Все. Ми шукаємо ту мову, яка зрозуміла і там, і там".

Москалевський не вважає, що продажі можуть впасти через небажання українців купувати шоколад у російській обгортці.

"Я тут народився, в Києві. Думаю, ми цього уникнемо. Не пам'ятаю, щоб колись питання стояло так принципово", - сказав він.

До тих, хто у соцмережах називає продукцію його компанії "русифікованою отрутою", президент "Roshen" ставиться як до "тролів".

"Найголовніше те, що я пишу скрізь "Зроблено в Україні". Горджуся тим, що воно зроблено в Україні, в першу чергу. І об'єм експорту в нас складає на рік близько 400-450 мільйонів доларів. Переді мною в офісі висить український прапор", - сказав він.

"Мені сумно, коли Львівський автобусний завод нічого не виробляє. Розумієте? Це мене більше хвилює. А коли починаються ці питання, оскільки у нас є головний власник, який займається політикою, а політика смердить, вибачте, лайном, ну, я кажу те, що думаю... Тому я спокійно до цього ставлюся", - пояснив Москалевський.

Він наголосив: "Нам треба вижити, розумієте? От і все. Як компанії".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування