Луценко: "Без єдності президентський свербіж – голі понти…"

Середа, 21 листопада 2012, 15:58

Юрій Луценко вважає, що в 2013 році опозиційні лідери мають дати спільну відповідь на питання про єдиного опозиційного кандидата в президенти.

Про це екс-голова МВС і лідер "Народної самооборони" заявив у своєму останньому слові, виголошеному в Апеляційному суді Києва 21 листопада.

"Питання 2013 року – чи виявляться наші опозиційні лідери спроможними дати спільну відповідь на питання про єдиного опозиційного кандидата в президенти, чи переможе вплив їхніх особистих амбіцій та різних спонсорів і продовжиться безталанне шоу взаємного протистояння", - заявив Луценко.

"Напевне, Булгаков назвав би це: "розруха у вождях", - додав він.

"Як людина, що аж ніяк не претендує на президентську булаву, я візьму на себе сміливість вимагати від наших лідерів єдності й однозначно застерегти їх, що без цього президентський свербіж – голі понти і голоси на вітер. Словами Ліни Костенко: "Є боротьба за долю України, все інше – то велике мискоборство", - заявив Луценко.

На його думку, лише сценарій єдиного кандидата "за прикладом помаранчевого 2004 року несе перемогу демократичній більшості (а нас таки більшість!)".

Водночас, Луценко зазначив, що "якщо в результаті "Батьківщини" (на виборах) врахувати вирішальний особистий вплив Юлії Тимошенко, то лідери опозиційних фракцій – Яценюк, Кличко та Тягнибок – мають приблизно рівні стартові рейтинги у 12-15%".

"Відтак, все залежатиме від їхніх дій у новому парламенті, який стане вирішальним екзаменом їхніх справжніх здібностей та намірів", - зазначив Луценко.

Він також вважає, що лідерам парламентських опозиційних сил "слід усвідомити: час політики масок – минає".

"Без залучення до політичного процесу громади, вулиці, майдану як опори демократичного процесу – перемога неможлива", - наголосив Луценко.

Повнстю текст "останнього слова" Луценка читайте тут. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування