Близнюк заявив, що махінації в його міністерстві – "суб’єктивна думка аудиторів"

Середа, 21 листопада 2012, 16:43

Міністерство регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ заперечує висновки Рахункової палати про неналежне використання ним бюджетних коштів та ресурсів.

Про це йдеться в повідомленні Мінрегіонбуду.

"Мінрегіон України категорично заперечує інформацію про підсумки аудиту, оприлюднену на офіційному веб-сайті Рахункової палати України та рядом провідних ЗМІ", - сказано в ньому.

"Оприлюднені Рахунковою палатою висновки не відповідають реальному стану справ, а більшою мірою є суб’єктивною думкою аудиторів, не підтвердженою документально", - заявляє міністерство.

"Про таку позицію міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк повідомив офіційним листом голову Рахункової палати України", - сказано в повідомленні.

Напередодні Рахункова палата оприлюднила результати аудиту ефективності використання коштів держбюджету на забезпечення діяльності Мінрегіонбуду у 2011 році та І півріччі 2012 року.

Згідно з ними, при скороченні штату на 26%, видатки на оплату праці зменшилися лише на 11,8%, а зекономлені гроші "були використані на підвищення розмірів премій, а також щомісячні доплати окремим категоріям працівників, не передбачені чинним законодавством".

"Обсяги інших поточних і капітальних видатків визначалися за відсутності належних економічних розрахунків і обґрунтувань. Як наслідок, наприкінці 2011 року до державного бюджету було повернено 6,6 млн. грн. невикористаних коштів", - заявляла Рахункова палата

"Комунальне обслуговування адмінбудівель, у яких розміщується Мінрегіон, здійснювали два державних підприємства, створені міністерством. Однак визначені договорами обсяги витрат за надані ними послуги не були підтверджені жодними розрахунками, кількісні показники споживання послуг не обраховувалися", - стверджували аудитори.

"На відшкодування цим підприємствам включених до вартості послуг сум планового прибутку, адміністративних витрат і ПДВ витрачено майже 2 млн. грн. бюджетних коштів", - додавали вони.

Крім того, за даними Рахункової палати, Мінрегіонбуд перевищив ліміт на автомобілі і використовувало не за призначенням 7 машин із 12-ти.

Голова Мінрегіонбуду Анатолій Близнюк пройшов до Верховної Ради за списком Партії регіонів, він входить у перелік тих міністрів, яких прем'єр пропонує президенту звільнити.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
19:32
На фронті за день 91 боєзіткнення, найгарячіше на трьох напрямках – Генштаб
19:20
Громадянина Латвії звинувачують у плануванні диверсій в Україні
19:17
16-річна українка завоювала золото на етапі Кубку світу зі спортивної гімнастики
19:15
оновленоРосіяни вдарили по Одесі: серед постраждалих – трирічна дитина, зруйновано будинки
18:49
легка атлетикаМолотобоєць Кохан із рекордом сезону завоював срібло на турнірі "золотого рівня"
18:44
Зеленський звинуватив союзників у подвійних стандартах: Забули, що Ізраїль – не країна НАТО
18:26
Учені встановили, як організми формують довготривалу "пам’ять" про пережитий біль
18:25
Дюплантіс уже на 9 см підняв легендарний рекорд Бубки у стрибках з жердиною
17:57
футбол"Кривбас" вирвав перемогу над "Чорноморцем" у 25 турі УПЛ
17:45
У партії влади Грузії назвали умову, за якої закон про "іноагентів" можуть скасувати
Усі новини...