Янукович збирається у теплі краї

Четвер, 22 листопада 2012, 17:06

Президент Віктор Янукович планує 25-28 листопада здійснити офіційні візити до Об’єднаних Арабських Еміратів і держави Катар.

Про це повідомив радник президента - керівник Головного управління з питань міжнародних відносин Адміністрації президента Андрій Гончарук, інформує прес-служба глави держави.

В ОАЕ Янукович проведе зустрічі із президентом держави шейхом Халіфою бін Заїдом Аль Нагаяном, віце-президентом, прем’єр-міністром шейхом Мухаммедом бін Рашидом Аль Мактумом, а також спадкоємним принцом емірату Абу Дабі, заступником верховного головнокомандувача збройними силами ОАЕ шейхом Мухаммедом бін Заїдом Аль Нагаяном.

У Катарі передбачаються переговори з еміром країни шейхом Хамадом бін Халіфою Аль Тані та прем’єр-міністром, міністром закордонних справ шейхом Хамадом бін Джасімом бін Джабером Аль Тані.

Особливу увагу сторони приділять актуальним питанням українсько-еміратського та українсько-катарського співробітництва, насамперед у торговельно-економічній, науково-технічній та інвестиційній сферах.

У Абу-Дабі Янукович також планує взяти участь у роботі українсько-еміратського бізнес-форуму, а в м. Досі – відвідати презентацію українських "Національних проектів" у рамках організованого Держінвестпроектом "роуд-шоу".

Проведення цих заходів сприятиме розвитку безпосередніх контактів між діловими колами України, ОАЕ та Катару, а також започаткуванню та реалізації спільних взаємовигідних бізнес-проектів, зазначив Гончарук.

За результатами візитів передбачено підписання низки двосторонніх документів, зокрема щодо надання взаємної правової допомоги і співпраці в авіаційній галузі з ОАЕ, а також стосовно лібералізації візового режиму з Катаром.

Гончарук запевнив, що візити президента до ОАЕ та Катару "безперечно" нададуть імпульсу подальшому поглибленню двостороннього політичного діалогу з країнами Перської затоки, а також сприятимуть активізації співпраці в галузях, які становлять взаємний інтерес.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...