Опозиція готова фізично відстояти персональне голосування - депутат

Четвер, 22 листопада 2012, 20:43

Опозиція обговорює можливість фізичного блокування не персонального голосування депутатами у Верховній Раді.

Про це повідомив депутат від БЮТ Андрій Шевченко в ефірі телеканалу ТВі.

"У нас в команді обговорюється можливість фізичного блокування не персонального голосування. Багато людей цього від нас чекають. Влада не зробила жодних висновків з цієї кампанії. Це дуже поганий сигнал", - зазначив він.

"Персональне голосування - це критично важлива позиція для початку роботи цього парламенту. Ми зможемо додавити це питання тільки тоді, коли це буде спільне рішення опозиції, кандидатів від опозиції, журналістів, громадянського суспільства", - уточнив депутат.

"Нам потрібно створити такий тиск на парламент в перший день його роботи, щоб не дати змогу Чечетову продовжувати старе голосування", - додав Шевченко.

"Мені здається, що в нас є шанси додавити це питання до результату. Партія регіонів може запропонувати голосувати по законах один день на тиждень. Це не найгірший результат. Ми маємо змусити владу діяти згідно до Конституції хоча б раз на тиждень. Треба обговорювати не як діяти фізично, а як нарешті почати виконувати Конституцію", - заявив представник БЮТ.

В свою чергу депутат від БЮТ Сергій Сас розповів, що "є пропозиція, про те, щоб створити комісію з єдиною метою ввести відповідальність за порушення норм Конституції щодо особистого голосування".

"Я пропоную ввести і кримінальну, і адміністративну відповідальність. Ми будемо обговорювати це завтра", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування