Литвин поскаржився колегам з Росії, що новий парламент буде непрофесійний

Четвер, 22 листопада 2012, 22:00

Нова Верховна Рада відрізняється політичною строкатістю, непримиренними суперечностями та зниженням професіоналізму.

Про це заявив спікер Верховної Ради Володимир Литвин, виступаючи у четвер у Санкт-Петербурзі на засіданні Ради міжпарламентської асамблеї СНД.

Він розповів, що Україна "отримала абсолютно новий тип парламенту, який вирізняється політичною строкатістю, складними - очевидно непримиренними - суперечностями між більшістю і опозицією, ідеологічною несумісністю окремих політичних сил і майбутніх фракцій, а також можливим зниженням професіоналізму".

Таким чином, на його думку, парламентським пріоритетом більшості має стати розв’язання проблем чіткої організації законодавчого процесу.

При цьому Литвин зазначив, що "парламентські вибори в Україні, на думку спостерігачів, учасників виборів і виборців у цілому, відбулися на прийнятному демократичному і організаційному рівні".

Він зауважив, що хоча оцінки офіційних делегацій від ОБСЄ, ПАРЄ і ПА НАТО мають критичний характер, вони не передбачають прямого невизнання результатів виборів.

На думку Литвина критика, яка звучала ще до початку виборчого процесу в Україні, багато в чому має "політично запрограмований характер" через відомі судові процеси над рядом українських політичних персоналій.

"Українські парламентські вибори, таким чином, опинилися у ситуації "презумпції політичної винуватості ще до початку виборів, які стали зручним приводом для додаткового політичного тиску на українську владу", - цитує спікера його прес-служба.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News