Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шевченко: За погром архіву з бюлетенями у Каневі відповідає влада

П'ятниця, 23 листопада 2012, 15:30

Погром у приміщенні 197-ї ОВК у Каневі свідчить про те, що фальсифікатори виборів злякались покарання і вирішили замести сліди свого злочину, вважають у "Батьківщині".

Про це заявив нардеп Андрій Шевченко, який з групою інших депутатів-опозиціонерів 10 днів після дня виборів контролював підрахунок голосів на тій дільниці, повідомляє "Батьківщина".

Шевченко вважає символічним, що приміщення архіву з виборчими бюлетенями було розгромлене саме вночі після рішення позачергової сесії Канівської міськради про звернення до Генпрокуратури з вимогою розслідувати факти фальсифікацій виборів та покарати винних.

"Фальсифікатори добре розуміють, що рано чи пізно за виборчі злочини доведеться нести відповідальність. Однак безкарність породила новий злочин, оскільки ні міліція, ні прокуратура так і не відреагувала на систематичні порушення закону під час виборів у Каневі", - заявив опозиціонер.

Він нагадав, що нардепи, які протягом багатьох діб контролювали на 197-й ОВК підрахунок голосів, ловили за руки фальсифікаторів дільничних протоколів, людей, які вводили неправдиві цифри у комп’ютер, фіксували факти зникнення бюлетенів з дільниці.

"Про це все ми неодноразово повідомляли і в міліцію, і в прокуратуру - і у нас є цілий пакет відмов", - зазначив Шевченко.

За його словами, ситуація на 197-й ОВК яскраво демонструє: якщо фальсифікаторів не буде покарано, якщо не буде дано жорсткої відповіді тим, хто намагається вкрасти голоси людей, то це породжуватиме нові й нові злочини.

Депутат також заявив, що за ситуацію, яка склалася у Каневі, повністю несе відповідальність влада, яка мала забезпечити збереження бюлетенів, а натомість дозволила фальсифікаторам замести сліди злочину.

Також, за словами Шевченка, це яскраво демонструє, що влада не готова гарантувати чесних виборів.

Раніше повідомлялося, що в ніч на 23 листопада у Каневі невідомі розгромили приміщення міського архіву, в який нещодавно передали виборчі бюлетені зі 197 окружної виборчої комісії. Були виламані двері, розгромлені коробки з бюлетенями, розкидані документи.

22 листопада Канівська міськрада прийняла звернення до Генпрокуратури з вимогою розслідувати факти фальсифікацій на згаданій ОВК.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування