Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко голодуванням "вибив" собі зустріч, а її не дали провести - дружина

Середа, 28 листопада 2012, 18:23

Державною пенітенціарною службою вчергове порушено право ув’язненого Юрія Луценка на короткострокові зустрічі.

Про це заявила захисник і дружина екс-міністра Ірина Луценко, яку цитує прес-служба "Народної самооборони".

"У жовтні послам США та ЄС було відмовлено у зустрічі із Луценком за надуманими причинами, оскільки владі не вигідно було дозволити ув’язненому опозиційному лідеру зустрічатися із послами напередодні парламентських виборів", - нагадала вона.

Луценко також додала, що у той же день, 23 жовтня, після недопуску послів, Луценко вимагав зустрічі із адвокатами, захисником, а також права здійснити телефонний дзвінок.

"Після підступної відмови на знак протесту Луценко оголосив голодування, яке тривало два дні", - зазначила дружина екс-міністра.

"Розуміючи резонанс, який у світі викликало б повторне голодування ув’язненого політика, керівник Чернігівського управління пенітенціарної служби полковник Олександр Доробалюк особисто сльозливо вмовляв Луценка припинити голодування взамін на угоду про майбутню зустріч", - розповіла Ірина Луценко.

"Він (Доробалюк) дав слово офіцера Луценку дозволити зустріч із послами Теффтом та Томбінські у листопаді в рахунок жовтневої квоти", - наголосила вона і додала, що "листопадову зустріч Луценко за угодою мав використати на власний розсуд".

У середу до Менської колонії на побачення з Луценком приїхали лідер "Удару" Віталій Кличко, народний депутат Кирило Куликов та журналіст Сергій Рахманін.

"Проте, їм було відмовлено у зустрічі через нібито вичерпаний ліміт зустрічей у листопаді. Хоча заяви про зустріч як з боку Кличка, так і з боку Луценка були оформлені та зареєстровані вчасно. Сльозливе "слово офіцера" також залишилося не дотриманим", - зазначила дружина екс-міністра.

Як відомо, раніше вдень Державна пенітенціарна служба повідомила, що Луценко матиме право на наступне короткострокове побачення з кимось не раніше 21 грудня.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування