Посол Німеччини: не пересолюйте, але умови треба виконати

Четвер, 29 листопада 2012, 20:41

Угода про асоціацію між Україною і Євросоюзом буде за умови проведення вільних і чесних виборів, припинення практики вибіркового правосуддя і прогресу в проведенні реформ.

Про це заявив посол Німеччини в Україні Крістоф Вайль в ефірі 5 каналу, коментуючи перспективу асоціації та проведення саміту "Україна-ЄС".

"Я хотів би звернутися до глядачів і до наших українських партнерів: не треба пересолювати із значенням самої дати цього саміту", - заявив посол.

При цьому коментуючи перспективи підписання угоди про асоціацію між Україною і Європейським Союзом, він зазначив: "Це програма цілковитої модернізації, оновлення і перетворення в Україні. І лише Європейський Союз може запропонувати перспективу цій країні".

"Йдеться про те, що Європейський Союз - це певна громада з цінностями і вартостями, але ми маємо також і норми. Якщо ці норми будуть запровадженні в Україні, то ви побачите, що почнеться широка програма вкладів іноземних інвесторів в Україні, вони побачать, що можна працювати на вільному і безпечному полі", - уточнив Вайль.

Підсумував дипломат тим, що трьома основними умовами асоціації є "проведення вільних і чесних виборів, припинення практики вибіркового правосуддя і прогрес в проведенні реформ".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...