Члени ОВК в Первомайську "в шоці" від дій свого голови

Субота, 3 листопада 2012, 16:47

Члени ОВК №132 в Первомайську не приймали рішення щодо транспортування даних окружної комісії до ЦВК.

Про це повідомили одразу декілька членів ОВК в Первомайську кореспонденту "Української правди".

За їх словами, офіційно засідання ОВК не було закрито. А отже, ніхто не мав права оприлюднювати або транспортувати будь-які дані від імені ОВК до Центрвиборчкому.

Крім того, жоден з присутніх членів комісії в Первомайську не брав участі у прийнятті рішення щодо уповноваження голови комісії відвозити результати голосування до ЦВК.

Члени ОВК №132. Фото Мустафи Найема

"Я в шоці від того, що трапилося. Я не приймала ніякого рішення і не брала участі ні в якому засіданні, де б вирішувалося питання щодо транспортування даних. Крім того, ми взагалі не знаємо, де був голова нашої комісії останню добу", - сказала член комісії Світлана Козак.

Інший член комісії Анатолій Шевченко заявив, що в 4 членів комісії була окрема думка, висловлена в протоколі комісії, де зазначалося, що цифри, наведені в підсумковому протоколі комісії, не відповідають кількості голосів за підсумком підрахунку дільничних комісій.

"І ми не знаємо, які саме дані зараз потраплять до ЦВК. До того ж, я, як і мої колеги, не приймав рішення про те, щоб ці дані були затверджені остаточно", - сказав Шевченко.

За його словами, зараз за ініціативою трьох членів комісії (Шевченко, Козак та Володимир Сарнавський) буде розпочато засідання ОВК, куди буде скликано інших членів комісії.

Втім кореспондент "Української правди" став свідком того, як принаймні два члени комісії, до яких дзвонили з ОВК, відмовилися прийти на засідання комісії.

Зараз приміщення ОВК вже відкрито, але за відсутності кворуму засідання початися не може.

У той же час, прес-секретар обласного штабу опозиції Ярослав Індиков з посиланням на активістів, які знаходяться в Первомайську, заявив, що ОВК № 132 провела таємне засідання без участі опозиційних членів комісії та довірених осіб кандидата від ВО "Батьківщина" Аркадія Корнацького.

За його словами, скоріш за все, голова окружкому Василь Микитюк відвіз до Києва "липові" документи, передає Інтерфакс-Україна.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування