ЦВК прийняла протокол 132 окружкому і перевірить "до коми"

Субота, 3 листопада 2012, 19:07

ЦВК прийняла для подальшого опрацювання протокол ОВК № 132 (Первомайськ) про результати голосування.

Як передає УНІАН, цей протокол був підписаний керівництвом комісії та її членами.

Член ОВК Валентина Крощенко повідомила, що для встановлення результату повторного підрахунку голосів не проводилося, але 47 дільничних виборчих комісій складали уточнені протоколи.

"Перед нами найяскравіший приклад за своєю зухвалістю та переконаністю в тому, що ніякого покарання за їхні вчинки не буде" - сказала заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна.

"Вся країна спостерігала, міжнародні спостерігачі, виборці. Протягом багатьох годин ми стали свідками, що на сайті ЦВК після введення всіх протоколів переможцем був Аркадій Корнацький, при чому він мав перевагу 4 299 голосів. Потім протягом дуже короткого часу в систему вносяться зміни, і дуже дивним чином вносяться дані, на користь Віталія Трав’янка починають капати голоси від конкретних двох кандидатів-донорів", - сказала Усенко-Чорна.

У свою чергу Крощенко зазначила, що не мала доступу до серверної.

"Я не входила до складу робочої групи, але ті протоколи дільничних виборчих комісій, які ми доставили до ЦВК, всі правильні. Я не маю таких відомостей, що до електронної системи вводилися дані", - підкреслила вона.

Інші члени ОВК, які супроводжували транспортування протоколу до ЦВК, повідомили, що до серверної мав доступ лише голова комісії.

У свою чергу куратор округу, член ЦВК Тамара Астахова наголосила, що з'ясування ситуації щодо введення даних до електронної системи не є предметом розгляду.

"Під час опрацювання протоколу ми звіримо всі ці дані, на підставі чого зможемо встановити ці факти", - додала вона.

Водночас Крощенко повідомила, що ОВК вже привозила до ЦВК підсумковий протокол про голосування в окрузі разом з дільничними протоколами.

"Ми привозили протокол до ЦВК 30 жовтня, але ми зустрілися з куратором, дізналися, що подано позов до суду та повернулися назад", - уточнила член ОВК. Вона також зізналася, що їй невідомо, де зараз знаходиться печатка комісії.

Після обговорення ЦВК прийняла протокол ОВК № 132 для подальшого опрацювання.

"Факт прийняття протоколу ще не означає його легітимізацію", - зазначив голова ЦВК Володимир Шаповал.

У той же час, Шаповал дав доручення перевірити всі протоколи цього окружкому "до коми", повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Даю доручення апарату ЦВК перевірити всі протоколи, в тому числі протоколи дільничних виборчих комісій до коми і якщо буде проблема з законом, буде адекватна реакція", - заявив Шаповал під час засідання комісії.

Голови окружної виборчої комісії № 132 Василя Микитюка, який нібито особисто привіз у ЦВК протоколи дільничних комісій, на засіданні ЦВК немає.

Його не бачили ні журналісти, ні глава ЦВК. За словами членів окружкому № 132, які здавали протоколи, Микитюк відчув себе погано, і йому зробили укол. Він знаходиться під контролем лікарів, десь у будівлі ЦВК.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування