Посол ЄС запевняє, що "біометрика" з літа не стане обов’язковою

П'ятниця, 30 листопада 2012, 18:35

Українцям буде дозволений в'їзд до Євросоюзу за діючими закордонними паспортами, без наявності у них біометричних паспортів, і після 1 червня 2013 року.

Про це повідомив "Українській правді" посол, представник України при Європейському Союзі Костянтин Єлісєєв, коментуючи заяву депутата від Партії регіонів Василя Грицака щодо майбутньої заборони.

"Поширена в окремих українських ЗМІ інформація про нібито запровадження Європейським Союзом з 1 червня 2013 року вимоги про наявність у громадян третіх держав, у т.ч. громадян України, біометричного проїзного документа не відповідає дійсності", - зазначив Єлісєєв.

"Водночас, наявність біометричного проїзного документа буде умовою безвізового в’їзду до ЄС після ухвалення Європейським Союзом рішення про скасування віз для громадян України", - додав він.

Як відомо, у п’ятницю депутат від Партії регіонів Василь Грицак, автор закону "Про Єдиний державний демографічний реєстр і документи, що підтверджують громадянство України, засвідчують особу або її спеціальний статус", заявив, що з 1 червня 2013 року українців можуть не пустити в країни Євросоюзу без біометричних паспортів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування