Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кириленко: рішення щодо складення мандатів цілком може бути ухвалено

Неділя, 4 листопада 2012, 19:09

Рішення опозиції щодо відмови її депутатів працювати у новій Верховній Раді цілком може бути ухвалено.

Про це заявив кандидат від Об'єднаної опозиції В'ячеслав Кириленко в ефірі 5 каналу в неділю.

"Це рішення цілком може бути ухвалено, оскільки у нас може бути один вихід із цієї ситуації – не вступати до цього парламенту і таким чином не дати йому набути повноважень", - сказав він.

Водночас Кириленко зазначив, що це може бути одне з багатьох інших рішень, які можуть бути ухвалені на знак протесту проти фальсифікацій.

За його словами, про подальші дії буде повідомлено на мітингу опозиції у понеділок під ЦВК.

Разом з тим, представник Партії регіонів Олег Зарубінський зазначив, що у випадку, якщо опозиція зніме своїх кандидатів у мажоритарних округах, на їх місце прийдуть ті, що набрали меншу кількість голосів.

"У мене є питання: а що робити з тими мажоритарниками, які від вас перемогли на виборах? Адже якщо вони не приходять до парламенту, тобто не констатується, що вони є обраними депутатами, то ніхто не скасовував, що вибори відбулися по тому чи іншому округу", - сказав він.

"Нема питань: ваш Іваненко чи Петренко не хоче бути в парламенті, але оскільки на окрузі були інші кандидати і вони здобули певну кількість голосів людей, то очевидно, в такому випадку той, хто займе друге чи третє місце, має повне право, якщо він хоче, бути в складі парламенту", - додав Зарубінський.

"Тому я би вам порадив відокремити списочно-партійну складову і складову мажоритарників", - підсумував він.

Як повідомлялося, один з лідерів Об'єднаної опозиції Анатолій Гриценко висловив пропозицію провести з'їзд партії, "обнулити списки" і відмовитися йти у Верховну Раду у зв'язку з фальсифікацією результатів виборів.

У партії "УДАР Віталія Кличка" також розглядають можливість на з'їзді політичної сили відмовитися від партійного списку і мажоритарників і не визнавати парламентські вибори.

ВО "Свобода" також оголосило про готовність до "обнулення" списків і відмови йти в нову Верховну Раду, але поки не отримувало офіційних звернень з даного питання від своїх партнерів по опозиції і вивчає можливі юридичні наслідки такого кроку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...