Протистояння влади і опозиції триває у 9 округах

Понеділок, 5 листопада 2012, 14:43

У дев’яти "мажоритарних" округах триває боротьба представників влади та висуванців від опозиції за перемогу на парламентських виборах станом на 5 листопада.

Так, в окрузі №11 на Вінниччині спершу перемагала кандидат від "Батьківщини" Наталія Солейко, та після перерахунку голосів, здійсненого за рішенням суду на вимогу самовисуванця Олександра Домбровського (екс-голова Вінницької ОДА), Домбровський випередив Солейко.

В окрузі №14 у Вінницькій області спершу перемагав кандидат від "Батьківщини" Іван Мельничук, однак самовисуванець Віктор Жеребнюк зажадав перерахувати голоси на 10-ти дільницях, в результаті чого понад 50% бюлетенів на більшості дільниць визнали недійсними – і Жеребнюк став переможцем.

В окрузі №90 у Білій Церкві на Київщині більшість голосів за даними протоколів із мокрими печатками отримав кандидат від ВО "Свобода" Олександр Марченко, але окружком назвав переможцем самовисуванця Віталія Чудновського (наречений сестри голови Адміністрації президента Юлії Льовочкіної). Свободівець оскаржив це рішення у суді, суд не підтримав його, і Марченко зараз чекає рішення на апеляцію.

В окрузі №94 у Обухові Київської області спершу перемагав кандидат від "Батьківщини" Віктор Романюк. Однак апеляційний адмінсуд дав підстави не визнавати результати голосування на 28 дільницях, де лідирував Романюк, і окружком оголосив переможницею кандидата від Партії регіонів Тетяну Засуху, яка є дружиною екс-керівника області.

У №132 окрузі в Первомайську Миколаївської області точиться боротьба між кандидатом від об’єднаної опозиції Аркадієм Корнацьким і кандидатом від Партії регіонів Віталієм Травянко, який є заступником голови Миколаївської облдержадміністрації.

За першими даними після підрахунку 100% голосів Корнацький випереджав Травянка на 4 167 голосів, однак після низки скандальних подій ЦВК прийняла протокол окружкому №132, де переможцем значиться Травянка, але доручила перевірити все.

В окрузі №197 у Черкаській області найповільніше рахували голоси і опозиціонери заявляли про махінації на користь самовисуванця Богдана Губського. Альтернативний підрахунок голосів показав перемогу кандидата "Батьківщини" Леоніда Даценка, однак вранці 5 листопада на сайті ЦВК Губський значився як переможець.

У окрузі №211 у Києві змагаються кандидат від "Батьківщини" Сергій Терьохін та "регіонал" Ігор Лисов. Переміг Терьохін, однак апеляційний суд дозволив перерахувати голоси на понад 40 дільницях у окрузі.

В окрузі №216 у Києві спершу лідирувала кандидат від "Батьківщини" Ксенія Ляпіна, але самовисуванець Олександр Супруненко (брат зятя екс-мера Києва Леоніда Черновецького) домігся в апеляційному суді перерахунку голосів на 19 дільницях.

Також триває боротьба в окрузі №223 у Києві між кандидатом "Свободи" Юрієм Левченком та самовисуванцем Віктором Пилипишиним (екс-голова Шевченківської райради та райадміністрації у столиці). Спершу перемогу здобував Пилипишин, за останніми даними лідирує Левченко, однак суд постановив перерахувати голоси на 11 дільницях.

Крім того, об’єднана опозиція вимагає визнати перемогу її кандидатів на округах №95 в Ірпені, №99 у Кіровограді, №130 у Миколаївській області та №194 у Черкасах.

"Українська правда", "Тиждень"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування