Колесніченко вимагає покарати провайдера через "язык"

Понеділок, 5 листопада 2012, 15:39

Нардеп Вадим Колесніченко звернувся до Нацкомісії з державного регулювання в галузі зв'язку з вимогою відкликати ліцензію у ТОВ "Інтертелеком", за порушення "мовного" закону.

Він також звернувся до ГПУ з вимогою притягнути до відповідальності співробітників "Інтертелекому", повідомляє сайт "регіонала" "Російськомовна Україна".

"Приводом такої реакції з боку Вадима Колесніченка стали скарги громадян про порушення їхнього права на використання рідної мови у сфері телекомунікацій", - йдеться в повідомленні.

"До Вадима Колесніченка надійшла скарга мешканця Одеси на ТОВ "Інтертелеком", у зв'язку з тим, що компанія відмовилася надати йому можливість укласти договір на послуги зв'язку російською мовою", - йдеться у повідомленні сайту.

За вказаною скаргою Колесніченко звернувся в Центральне представництво компанії "Інтертелеком" з депутатським зверненням з вимогою забезпечити можливість даному жителю Одеси укласти договір на послуги зв'язку російською мовою.

У відповідь ТОВ "Інтертелеком" у своєму листі повідомив, що житель міста Одеси може в зручний час звернутися в найближчий центр обслуговування, де співробітники усно доведуть зміст договору, який українською мовою, перевівши його на російську мову.

"Такі дії з боку ТОВ" Інтертелеком "є грубим порушенням Закону України" Про засади державної мовної політики ", - вважає Колесніченко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування