ЦВК у крайньому випадку може встановити результати у округах - заступник глави

Вівторок, 6 листопада 2012, 17:55

Заступник глави ЦВК Андрій Магера не виключає, що у крайньому випадку ЦВК може взяти на себе функцію встановлення результатів в проблемних округах.

Про це журналістам заявив заступник глави ЦВК Андрій Магера.

"Є така цікава особливість: в законі про вибори народних депутатів передбачено можливість ЦВК взяти на себе функції ОВК щодо встановлення результатів голосування. Але сам же закон не передбачає, коли настає бездіяльність окружної комісії", - зауважив заступник голови ЦВК.

"Ні для дільничної комісії, ні для окружної не встановлено строк підрахунку голосів. Натомість ЦВК має такий кінцевий строк, на 15 день", - уточнив він.

"Я не виключаю, що у вкрай винятковому випадку ЦВК встановить підсумки голосування, але це буде, коли будуть вичерпані всі інші засоби впливу і коли ЦВК ухвалить з цього приводу колегіальне рішення", - сказав Магера.

На запитання, чи може бути розширений перелік округів, де поведуть перевибори, Магера сказав, що це залежить від позиції ЦВК.

"А позицію ЦВК визначає щонайменше 8 членів ЦВК. Виключати будь-яку ситуацію я б не став, але ініціювання щодо інших округів ще не відбувалося", – заявив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування