Азаров пожалівся екс-президентам з Європи на "силову" опозицію

Середа, 7 листопада 2012, 18:02

Прем’єр Микола Азаров вважає, що вибори були б спокійні, якби опозиція не розгорнула силовий сценарій в округах.

Про це він заявив під час зустрічі з делегацією Євросоюзу на чолі з екс-президентом Польщі Алєксандром Кваснєвським, екс-президентом Європарламенту Петом Коксом та послом ЄС в Україні Яном Томбінські.

Азаров, зокрема, підкреслив, що вибори до Верховної Ради, які пройшли в нашій країні 28 жовтня, є найбільш демократичними та прозорими за всю історію незалежної України.

"Ми зробили все для того, щоб ці вибори були добре організованими. І зараз можна стверджувати, що вони дійсно такими були. Вибори пройшли без жодного інциденту. Це були перші в історії України вибори, які пройшли без будь-якого ускладнення: на жодній дільниці не зареєстровано зриву голосування", - наголосив він.

Прем’єр зазначив, що "спокійне та організоване голосування давало підстави очікувати досить швидкого підрахунку голосів, але опозиція розгорнула інший сценарій".

"Ми зіткнулися з відвертим силовим тиском з боку опозиціонерів у цілому ряді округів. Ну, як можна розцінювати, коли представники опозиції захоплюють приміщення виборчих дільниць, приміщення, де засідають виборчі комісії? Або коли представники "Свободи" заходять в зал, де відбувається підрахунок голосів, і починають погрожувати членам виборчих комісій?", - уточнив він.

"В одному окрузі Миколаївської області виборчі документи протягом доби перебували в руках народного депутата від опозиції. Де гарантії, що вони не виправлені?", - додав Азаров.

Водночас прем’єр зазначив, що згідно з українським законодавством, на встановлення та оголошення офіційних результатів виборів Центральній виборчій комісії відводиться 15 діб.

Цей термін ще не минув, то ж говорити про затягування підрахунку апріорі неправомірно. За словами Азарова, проблема зі встановленням результатів у п’яти округах повинна бути обов’язково врегульована згідно із законом, аж до проведення перевиборів на цих округах.

"Для нас не принципово, хто там переможе. Принципово, щоб рішення та результати були законними", - додав прем’єр.

Він наголосив, що влада готова до співпраці, але представники опозиції нагнітають нестабільність в країні.

При цьому прем’єр зазначив, що, зокрема, опозиціонери намагалися створити атмосферу "майдану", але ці спроби абсолютно марні, вони не були підтримані українським народом.

"Зараз, як ніколи, нам потрібна стабільність та об’єднання всіх політичних сил. Після виборів я запропонував програму співробітництва всім політичним силам", - наголосив Азаров та додав, що, на жаль, поки що, крім ультиматумів, від опозиції нічого не було.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News