У Росії вважають, що США критикують вибори в Україні через не "той" результат

Четвер, 8 листопада 2012, 07:25

Сполучені Штати Америки критикують вибори народних депутатів України, оскільки на них не перемогли прозахідні сили, вважають у Росії.

Така думку висловив глава комітету Державної думи Росії з міжнародних справ Олексій Пушков на прес-конференції в Москві, повідомляє УНІАН.

"Критична оцінка щодо українських виборів у значній мірі пов'язана з тим, що вибори не забезпечили той політичний результат, якого хочуть у США. США прагли, щоб перемогли, як і 2004 року, прозахідні лідери", - заявив він.

"Неважливо, що робила Тимошенко в 90-ті роки. Вона могла робити все, що завгодно, але зараз вона буде оголошена політичним в’язнем, мученицею, страждальницею, новим Святим Себастьяном – і не тому, що їй дуже симпатизують із якихось особистих причин. Тимошенко вважається прозахідним політиком - і звідси критика виборів", - сказав Пушков.

За його словами, США не є країною з ідеальною виборчою системою, при цьому влада країни застосовує подвійні стандарти.

"У країнах, де результат виборів не влаштовує США, вони оголошуються несправедливими, неправильними", - заявив Пушков.

"Зараз західні спостерігачі говорять, що в Україні велика роль грошей. Однак ця роль не більша, ніж у США. Можливо, така роль грошей не правильна, але ви тоді вживайте заходи у себе – скоротіть цю роль грошей і тоді критикуйте інші країни", - сказав він.

Пушков зазначив, що в США на передвиборну кампанію було витрачено майже 2 млрд. дол.

За його словами, якщо якісь країни звинувачують у тому, що в них усім керують олігархи, то тоді виникає питання, хто керує в США.

"Звісно, колосальну роль (олігархи) відіграють у США, і ми це всі бачимо. США треба йти від подвійних стандартів – себе вони міряють одним аршином, а інших чомусь по-іншому", - заявив Пушков і додав, що це підриває образ США в очах партнерів.

Крім того, Пушков висловив думку, що після переобрання Барака Обами президентом зовнішня політика Сполучених Штатів у цілому суттєво не зміниться.

"Ніякого "нового" Обами не буде, і у сфері зовнішньої політики від нього американці не вимагають особливої новизни", - вважає Пушков.

Він упевнений, що щодо країн СНД Сполучені Штати будуть проводити колишню політику, зокрема, будуть докладати зусиль, щоб наблизити Грузію й Україну до НАТО.

На думку російського політика, у відношенні України така політика буде проводитися у "м'якій формі", оскільки цю ініціативу підтримує не більше 20% українців.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування