Янукович ветував закон про захист персональних даних

Четвер, 8 листопада 2012, 15:42

Президент Віктор Янукович застосував право вето до закону, який передбачає зміни до закону "Про захист персональних даних.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Згідно з інформацією, що з'явилася на офіційному сайті Верховної Ради, відповідний закон № 10472-1 був повернутий із пропозиціями президента 24 жовтня.

Тим часом ще з ранку 8 листопада документ мав статус "спрямований на підпис президентові".

До теперішнього часу текст з пропозиціями глави держави ще не оприлюднений.

Як відомо, Верховна Рада прийняла зазначений закон 3 жовтня.

Рада визначила, що обробка персональних даних здійснюється на підставі згоди суб'єкта на обробку його даних, дозволу на обробку, наданого власнику персональних даних відповідно до закону, виключно для здійснення його повноважень, захисту життєво важливих інтересів суб'єкта персональних даних.

Крім цього, Рада змінила сферу дії закону, визначивши, що він поширюється на обробку персональних даних, здійснюється повністю або частково автоматизовано, а також на обробку даних, що містяться в картотеці або підлягають внесенню до неї, із застосуванням неавтоматизованих засобів.

Громадськість виступала з критикою цього закону та вимагала його ветувати.

Після першого читання законопроект було доповнено положеннями, які необґрунтовано розширюють повноваження державного органу з питань захисту персональних даних та самі по собі становлять істотну загрозу для права на приватність.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...