Лук'янов заявив, що готовий працювати над мовою "навіть із Фаріон"

Четвер, 8 листопада 2012, 16:28

Народний депутат від Партії регіонів Владислав Лук'янов готовий працювати навіть із представницею ВО "Свобода" Іриною Фаріон над підготовкою законопроекту про підтримку й розвиток української мови.

Про це він сказав під час засідання круглого столу в Інституті Горшеніна, повідомляє УНІАН.

Перед цим представник "Свободи" Андрій Іллєнко сказав, що однією з перших ініціатив у парламенті цієї політичної сили буде внесення на розгляд Верховної Ради законопроекту про захист української мови. Цим законопроектом, за його словами, буде скасовуватися закон "Про основи державної мовної політики".

У відповідь Лук'янов відзначив, що "важливо, щоб кожна людина, яка живе в Україні, могла говорити рідною мовою".

За його словами, "більшість громадян України говорять російською мовою", і не потрібно їх позбавляти цього права.

"Коли ми говоримо про співучу солов'їну українську мову улюбленому, але обмежуємо використання інших мов, які для людей є рідними, то насправді ми робимо дуже злу послугу розвитку української мови", - сказав Лук'янов.

"Я готовий виступити співавтором з вами ("Свобода") законопроекту про підтримку й розвиток української мови. Навіть із Фаріон готовий сідати й працювати, якщо це питання в інтересах громадян України. Я відкидаю свої особисті відрази, образи, будь-які речі, і я готовий співпрацювати заради громадян України", - підкреслив Лук'янов.

Як відомо, 19 червня заступник голови фракції ПР Вадим Колесніченко на брифінгу в кулуарах Верховної Ради відзначив, що партія звернулася в Генпрокуратуру із проханням дати оцінку висловлюванням представників опозиції, зокрема, Фаріон, щодо російської мови.

За його словами, Фаріон "сказала, що російська мова – це мова окупантів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News